måndag 31 januari 2011

Ett långsamt farväl...

Det har varit en lång natt.. Vi märkte att du blivit sämre under dagen, när de sedan ringde på söndagen när vi kommit hem från sjukhuset och berättade att du hade fått hjärnblödning sa de att det var dags att ta farväl..
Jag, mamma och mormor har suttit hos dig hela natten.. Nu har pappa, Rosi o Moa hunnit ner igen.. Idag har du även haft besök av Lina, Jeanette och Irene.. Vi sitter här samlade och ska strax ta ett känslosamt farväl.. Vi ÄLSKAR dig Lars och kommer för alltid att bära med dig i våra hjärtan.. Alltid älskad, aldrig glömd..

lördag 29 januari 2011

samlade..

Nu är vi alla samlade i Sthlm igen, idag var det fullt hus på sjukhuset.. Daniel, Mia, Roland, Irene, Johan, Jens och Ingrid kom på besök. Sen kom även pappa, Rosi och Moa ner på eftermiddagen efter att vi ringt dem. Imorgon kommer även mormor. Du har det jobbigt just nu, och biopsin har visat på en avstötning på dina lungor.. vilket tyvärr gör det helt allvarligt igen och vi får nu hoppas på att mirakel sker (men hoppet är det sista som överger en).. De har satt in mediciner för att hindra avstötningen, men kommande veckan kommer att vara jobbig för oss alla och vi hoppas nu mer än någonsin att du KÄMPAR..

Vi älskar dig Lars, ditt liv får inte sluta redan..

fredag 28 januari 2011

Fredag

Idag har mamma varit hos dig hela dagen, själv kom jag efter mina lektioner.. Men du sover och sover.. Du har fått post till rummet, från Sveg.. En jättefint kort från Ericssons i Sveg som vi hoppas ska ge dig extra energi för att orka kämpa. Vi ska läsa upp kortet för dig imorgon, idag när vi läste hade vi svårt att hålla tårarna borta. Mamma hälsar att du har sovit lugnt idag och att din andning varit lugnare.. Idag har de inte gjort någon undersökning på dig utan du har fått vila hela dagen.. Vi hoppas att du är piggare imorgon!! Vi kommer bort på morgonen, så blir mamma kvar medan jag åker och spelar match.

Vi älskar dig Lars, sov gott inatt!!

onsdag 26 januari 2011

onsdag

Mamma är här igen!!

Hon kom direkt till dig från tåget, då hade jag redan varit där några timmar. De har (återigen) fixat mycket med dig de senaste dagarna så du har varit nedsövd mest hela tiden.
I måndags gjorde de en ny bronkoskopi för att tilla på lungorna och deras fäste, leta eventuellt läckage osv. Vad vi vet hittade de inget, sen igår tisdag så gjorde de en ny röntgen, som inte visade på några direkta orsaker. Idag var du mest bara trött och mådde illa, och imorgon är det dax för en biopsi (egentligen var en ny bronkoskopi inbokad), men mamma kommer att vara hos dig hela dagen, så kommer jag efter mina lektioner. Mamma hälsar att du är sååå fin!! Du har av någon anledning en gul nyans på din hud, läkarna vet inte riktigt varför, men det gör att du ser lite solbränd ut. Dessutom börjar ditt liggsår på kinden försvinna nästan helt.
Vi hoppas du orkar kämpa och att du får sova de jobbiga dagarna, men att du vaknar till snart för vi saknar dig massor. Det är sååå mycket roligare att stå där när du iallafall tittar och vill att vi ska hålla din hand, massera dina ben eller liknande..

Vi ÄLSKAR dig... MASSOR!!

söndag 23 januari 2011

söndag

Nu sitter jag här i lägenheten, ensam igen då Mamma, Rosi och Moa är tillbaka i Sundsvall. Det har varit en helg fylld till bredden med att vara hos dig och att umgås! Du har tyvärr sovit djupt hela helgen och det är synd att du missat dina gäster.

På fredagkvällen gjorde de ett nytt ingrepp på dig, du ligger nu på lung- OCH hjärt- maskinen, detta eftersom hjärtat blivit ansträngt av att arbeta så hårt som ditt har gjort under 3 veckor nu, men läkaren informerade oss om att detta "brukar" vara normalt. Sedan fick de göra ytterligare ett ingrepp igår på eftermiddagen då dina artärer är något trånga, så nu går kanylen ut i halsen och in i båda ljumskarna, d.v.s. BÅDE artäriellt och venöst. Men detta i sin tur ledde till att du var extra sövd, något som gjorde att du som jag tidigare nämnt tyvärr missat ditt finbesök (Moa var in till dig 2 lr 3 ggr idag, visade teckningar och visade iPaden - som hon ÄLSKAR!). Jag får berätta allt detta för dig under veckan, då jag hoppas du blir lite piggare igen.

Sköterskan Lina visade Moa igår hur du får mat genom en sond i näsan, så vi fråga Moa vad hon trodde att du åt.. igår bestod din kost av STRIPS och idag var det pyttipanna som erbjöds. Inte helt fel!

Läkaren sa igår att du inte längre "är dålig" av något virus lr bakterie, men att de inte riktigt vet vad som är med dina lungor. Finns tydligen lite olika funderingar, om det kan vara vätska som hamnat fel, om det har med "hålet" från operationen att göra, om det är en inflammation eller om det är så illa att det är en avstötning. De ska kolla upp det ytterligare, men vi har för oss att de kollade det i Gbg innan jul och att det INTE var någon avstötning. I vilket fall klurar de vidare och håller dörrarna öppna (de för bland annat samtal med Gbg om en ny operation är möjlig (??) om det skulle bli nödvändig). Så vi får hoppas att allt blir bra till slut och att du fortsätter att kämpa på!

Vi ÄLSKAR dig Lars!!

lördag 22 januari 2011

Moa

Nu är det dax för mig att skriva ett inlägg igen, det var ju ett tag sen men Elin har varit riktigt duktig på att uppdatera hur det gått.

Idag åkte Eva till dig lite tidigare än oss andra. Jag, Moa och Elin var och shoppade lite först sen åkte vi tunnelbana och buss som Moa gillar. Moa somnade och då fick vi träffa Palle som gick igenom allt med oss. Han är fortfarande mycket positiv. Vi satt över en timme och pratade med honom.

Sen åt vi lunch och när Moa hade vaknat så gick jag in till dig och då frågade sköterskan om Moa var med. Hon tyckte att det passade väldigt bra att Moa fick komma in till dig så jag var och hämtade dig och Elin. Moa tittade mycket på dig men ville inte ta på din hand. Sköterskan berättade att du fick mat i en slang och då tyckte Moa att det var strips du fick som hon hade ätit idag. När vi hade sagt godnatt och gått ut pratade hon om att pappa låg och sov. Min pappa Lars sa hon flera gånger. Det var väldigt skönt att hon inte blev rädd för alla slangar och grejer. Moa ska rita teckningar till dig som dom ska sätta upp hos dig.

Nu är vi hos Elin och har precis ätit semlor. Vi hoppas att du kommer att vara mer vaken imorgon så att du märker att vi har varit här.

Vi älskar dig väldigt mycket!

fredag 21 januari 2011

finbesök!

Nu är det fredag och alla tjejer i familjen är samlade i min lägenhet igen! Vi saknar dig här hos oss! Idag kom mamma, Rosi o Moa ner med tåget och då åkte vi bort till dig. Mamma o Rosi gick in och hälsade på, så underhöll jag Moa med iPaden (som nu knappt går att ta ifrån henne). Du sov efter en lång dag av bland annat skiktröntgen, men vi hoppas du är piggare imorgon!!

Igår var pappa hos dig fram till lunch, sen åkte han till tåget. Jag kom efter mina lektioner och blev kvar hos dig rätt länge, du hade precis fått en ny sond som inte ska irritera ditt magsår, men den nya slangen gillar du inte riktigt ännu så du var rätt orolig igår och jag stod brevid och försökte få dig att sova lugnt o skönt medan de andra fixade runtomkring.. du skulle senare på kvällen byta rum igen.

Här på Eriksdalsgatan tackar snart 4 trötta tjejer för idag för att sova, det har varit en lång dag och vi ser fram emot att få umgås lite med dig imorgon! Vi ÄLSKAR dig... jag, mamma, pappa, Rosi o Moa!

onsdag 19 januari 2011

trötta dagar..

Pappa är inne på sin sista kväll i Stockholm för denna resan, idag har han varit hos dig hela dagen. Jag har varit där både innan och efter skolan, idag och igår.. Men du har sovit mest hela tiden. De säger att det kan bli så, att om man är pigg och försöker prata visa dagar, tar krafterna slut och man behöver vila upp sig igen.

Du har även mått illa de två sista dagarna, nu får du inte längre dricka läsk utan bara lite vatten då och då. Imorgon ska de sätta in en ny slags sond som går förbi ditt magsår, så att du förhoppningsvis får mindre problem. Vi hoppas att det gör det lättare för dig!!

Imorgon åker pappa bort till dig på morgonen för att sedan ta tåget hem vid lunch, själv kommer jag förbi efter mina lektioner. Sen på fredag kommer Rosi och Moa och mamma, eventuellt även mormor. Du fråga efter Rosi idag så jag tror ni båda ser fram emot att få träffas.

Du är så duktig Lars, fortsätt kämpa, vi ÄLSKAR dig!

måndag 17 januari 2011

måndag..

Det har hänt lite saker i helgen, du har varit vaken riktigt mycket!! Igår åkte jag till dig vid lunch, pappa skulle ha kommit samtidigt men hans tåg var försenat. När jag kom till dig drack du lite cola, jag som hade tänk kvällen innan att det var nog en av sakerna du försökte säga! ÅÅ vad gott du såg ut att tycka att det var. Du fick även smaka lite piggelin, som du ville försöka hålla i själv. Pappa kom efter ett tag och var hos dig mest hela dagen igår och nu på förmiddagen idag (måndag).. Dock hade han lite svårt att förstå dig, så du sa du skulle vänta tills det att jag kom.

Pappa åkte in och mötte mig på stan efter min lektion och vi fixade en iPad som jag har lagt till lite saker på nu under kvällen, vi hoppas att du kan kolla på bilder nu och såsmåningom använda den för att kunna kommunicera med oss! Innan vi åkte hit till lägenheten så var vi hos dig en stund igen... du ville ha lite massage på dina ben och skickade oss sedan för att köpa mera dricka! De släppte ut luften kring trachen (i halsen) vilket gjorde att du kunde trycka förbi luft så att ljud uppstod, nu kunde till och med pappa förstå dig!!

Pappa har åkt till dig en stund till nu på kvällen, men han ringde och sa att du var trött men att du ser fram emot mitt besök imorgon efter skolan, då tar jag med mig iPad(en).

Det sista du sa till mig innan jag gick var PUSS PUSS!!

lördag 15 januari 2011

en lång dag..

Idag är det lördag och jag har varit hos dig flera gånger.. Kom in imorse, tror du hade frågat efter mig.. stod där och småpratade lite, men har insett att jag är VÄRDELÖS på att läsa läppar. Du frågade var du var, så fick uppdatera dig på var du är och hur du hamnat där. Sen frågade du vilka som vann matchen.. den var lite svårare, visst inte riktigt vilken match du menade så jag drog alla jag kunde komma på! (mina, hockey, basketligan osv)

Du var törstig så du fick lite vatten på en tuss.. sen ville du låna min telefon för att skriva. Tror du lessnade lite på att jag inte förstår vad du vill säga. Vi har funderat lite på om man kan använda en sån surfplatta på flightmode som ett sätt att förenkla kommunikationen, men du måste få bli lite piggare först!! Som det är nu orkar du nog inte lyfta handen för att peka/skriva.

Jag gick på lunch för att ha ätit innan matchen min, men sen gick jag in till dig igen och var där hos dig och bara va.. Du ville att jag skulle komma förbi efter matchen... (som vi vann!!) så jag åkte tillbaka efter! Då låg du nästan och sov.. berättade om min vinst och att brynäs vann (3-0 mot skellefteå). Du sa du hade ont i benet där ena slangen sitter, så du fick lite morfin, jag tror du kommer sova gott inatt!!

Imorgon kommer pappa, så jag ska möta honom på tåget och sen kommer vi bort till dig!

Vi älskar dig!!

fredag 14 januari 2011

utmaning..

Kom precis hem efter att ha varit hos dig. Så "vaken" som du var idag har du aldrig varit!! Du vred ditt huvud för att titta på mig och du rörde din arm så att jag kunde ta din hand! När man frågade dig något nickade du eller skakade på huvudet. Jag hälsade från alla, bl.a. Johan som sa han ville hälsa på, jag frågade om du skulle vilja det och då nickade du!! Berättade även att jag hade match imorgon och frågade om du trodde det skulle gå bra, det trodde du!! Jag ska besöka dig innan matchen.... i eftermiddag blir du och de andra flyttad till det andra rummet, så mitt besök idag blev kort.

Din andning var lite ryckigare, men det beror på att du är såpass vaken. Läkaren sa att dina lungor är i storlek som hos en baby, och att maskinen egentligen styr dina andetag, men att du vill andas snabbare än maskinen.. och att det är därför det ser jobbigt ut.

Du försökte prata med mig, men det är svårt att läsa på dina läppar, det blir verkligen en utmaning för att vi ska kunna kommunicera.. men jag tyckte mig kunna läsa mamma!!

Annars var det både skoj o lite jobbigt att vara hos dig.. din puls och ditt blodtryck gick upp när jag var där, de sa att du var glad att se mig.. men samtidigt ser jag att du blir mer stressad, så då är det lite jobbigt att stå vid sidan om, du vill röra dig mycket och försöker prata. Vilket gör ont i mitt hjärta att se, när jag inte kan hjälpa dig!

Läkaren berättade att de hade frågat dig imorse om du hade ont någonstans och det hade du INTE, eller om det var jobbigt att andas, och det verkade du inte heller tycka.. Nu tycker jag att vi fortsätter med dessa framsteg!

På söndag kommer pappa ner några dagar, så hoppas jag att de andra också kommer ner snart igen..

Vi älskar dig Lars, forsätt kämpa!

torsdag 13 januari 2011

En liten blink!

Jag var hos dig igår, men blev bara några minuter.. de skulle fixa med dina nya nålar osv, och sen skulle de göra en skiktröntgen.. den verkar ha gått bra! Pratade lite med dig om Moa och Rosi (Moa hade pratat mycket om dig på vägen hem och hon längtar sååå efter dig, det gör vi alla) och då blinkade du några gånger!!

Kom dit lite senare idag, har märkt att de fixar mycket med dig kring lunch. Du såg så lugn ut idag och din andning var inte lika stressad. När jag kom såg jag att du vände blicken mot mig för en sekund när du hörde min röst! Pratade med dig om att jag åkt skridskor på morgonen och att Moa när hon såg skridskoplanen vid mig (i Måndags) sa att nästa vinter, då ska Moa, mamma och pappa åka skridskor..
Farmor o farfar (Eva o Leif) var hemma hos er igår och städade ut julen, Moa fick äta en polkastång och smaka på papparkakshuset, då sa hon att nästa jul, då ska pappa göra peppakakshus igen!! Berättade detta för dig idag, så kämpa på...

Talade även om för dig hur jag och pappa hade svårt med mobilen (hans krånglar), och du är ju vår fantast när det gäller tv, data, telefoner... så du måste hjälpa oss sen!!!!

Jag längtar efter dig bror... att få prata med dig igen!!

Vi älskar dig!

tisdag 11 januari 2011

en dag i taget..

Idag är det tisdag, jag har precis kommit hem från sjukhuset..

Igår kom pappa, Rosi och Moa ner, vi var alla och hälsade på hos dig och sedan kom läkaren för att prata med oss. Han sa som även de andra sagt, att du inte längre är kritisk, men att det kommar att ta tid, och att det handlar om att du måste orka KÄMPA! Vi finns här för dig och försöker ge dig extra energi. Som det är nu har du olika virus (3 st när du kom ner), lunginflammation och magsår, men det gäller att låta kroppen vila upp sig.. så kämpa på!

Idag åkte vi till dig på förmiddag (jag var förbi skolan medan de andra åkte förbi gröndal och hämtade något hos Jens o Ingrid). Jag och pappa hann in till dig en sväng, men de skulle byta ut dina nålar i händer/armar till 2st vid axlarna så det skulle ta lite tid. Dessutom kommer en ny patient till ecmo idag, vilken gör att vi inte kan vara där förrän sent ikväll lr imorgon.. så pappa, mamma, Rosi o Moa har åkt mot Sundsvall, det ska bli snöoväder imorgon så de vågar inte vänta. Så nu är jag ensam här i lägenheten för första gången på 11 dagar. Ikväll har jag match, sen blir det sova och imorgon åker jag bort till DIG!

Älskar dig... KÄMPA!!!

lördag 8 januari 2011

lördag

Imorse kom vi till dig tidigt, men de höll på att fixa med dig och sjukgymnasten var där så jag och mamma tog en promenad och kom tillbaka en timme senare. Då sov du så gott och andades ännu lugnare än igår. Vi fick veta att du efter lunch skulle byta ecmo maskin, något man gör efter ca 1 vecka (vilket det är imorgon). Detta medför att du återigen skulle få mer sövande, och att du kommer vara något mer sovande de de kommande dagarna. Sov skönt älskade bror så ses vi när du är pigg nog att vara vaken!!

kramar, vi älskar dig!

fredag 7 januari 2011

fredag

hej bror!

Idag när vi kom till dig så andades du mycket lugnare, vilket var skönt att se! Du har fått muskelavslappande medicin, något som är bra då vi vet att du ofta spänner dig. När de vände dig på lunchen passade sjukgymnasten på att röra och klämma lite på dig, och hon uppmanade oss att klämma och ta på dina armar när vi pratar med dig. I övrigt var du rätt trött idag, men vi hoppas på att du blir piggare snart!

Älskar dig <3

torsdag 6 januari 2011

torsdag

Vi hörde igår att du hade det lite jobbigt på kvällen när du började vakna till, det är klart att det känns konstigt att ha en massa slangar i sin kropp och något i halsen. Men lite mer medicin gjorde att du sov gott under hela natten.

När vi kom in imorse så var du trött och din andning var lite stressig, men det blir nog bättre om några dagar. Jag kikade bara in en kort stund eftersom jag hade ont i halsen imorse, men med ansiktsmask var det ingan fara sa personalen. Mamma fick vara inne desto mer, men du var trött idag och vid lunch skulle de göra en bronkoskopi och suga ur lite slem osv, så vi tog lunchpaus. När jag kom tillbaka sen så var du ordenligt nedsövd och såg verkligen lugn ut.

Det har handlat mycket om ECMO på tv de sista dagarna. I tisdags var det på nyheterna om en kille som legat inne på ecmo, men som är så pigg nu att han tävlar i gymnastik. Imorse på nyhetsmorgon handlade det om en kille som legat inne med svininfluensan, han hade varit nedsövd i 5 veckor (vad jag har hört så var det på ecmo han låg).. så det var intressant att lyssna på.

Den lilla flickan brevid dig fick ligga i sin pappas famn idag och sedan berättade han för oss att de ska få åka "hem" (dvs till ett sjukhus i sin hemstad) imorgon. Hon är 7 veckor gammal och har redan genomgått 24 operationer, det är helt otroligt vad människokroppen klarar av...

Imorgon åker vi bort och är hos dig hela dagen!!

Älskar dig <3

onsdag 5 januari 2011

ECMO

Vad ECMO betyder:

ECMO:
Extra Corporeal Membran Oxygenering, man syresätter blodet utanför kroppen med hjälp av en konstgjord lunga.

ett hjärta...

Vi var alla hos dig igår förmiddag (tisdag) och vid lunch åkte pappa, Rosi, Moa och mormor hem. En stund senare så gick jag och mamma in igen, men sedan skulle den lilla flickan opereras igen och vi fick göra kväll... Innan hann vi dock se och höra att du tycker slangen i munnen är jobbig.. men den ersatte de imorse (onsdag).

När jag och mamma kom dit imorse höll de på att fixa med dig och vi fick vänta lite.. sen när jag kom in var du så fin!! De hade bytt ut slangen i munnen och du har den nu genom ett hål i halsen, men detta gör att du inte får kväljningskänslor och att vi nu får se hela ditt ansikte, du börjar äntligen bli dig lik!! Det liggsåret du har på kinden på din högra sida från då du låg på mage på Sundsvallssjukhus håller på att bli mindre och har nu nästan tagit formen av ett hjärta!!
Sköterskan berättade att du innan ingreppet imorse hade klämt hennes hand och att du blinkat när de bett dig...

Jag och mamma gick och åt lite lunch och kom sen gör att hälsa på igen, då var du lagd på sidan. Du börjar så smått vakna upp ur att vara nedsövd och när jag och mamma pratade om Rosi och Moa kunde vi se antydan till ett leende!! Strax innan vi skulle gå hem så verkade du vakna till lite igen och sköterskan sa att jag och mamma var och hälsade på dig och frågade om du inte skulle titta upp lite, jag såg allt att du kollade in mig lite.. var SÅÅÅ skönt att se dig reagera, vi hoppas att du är ännu piggare imorgon och att det gick bra nu under kvällen med den nya slangen..

Imorgon åker vi bort till dig igen när vi vaknat!

Vi ÄLSKAR dig..

Min älskling

Jag skulle ha skrivit det här igår när vi kom hem men pga strömavbrott så kunde jag inte göra det men strömmen kom tillbaka och nu sitter jag här. Dom här dagarna har varit fruktansvärt jobbiga.


När du åkte in med ambulans till akuten trodde jag inte att det var så här allvarligt och insåg det inte förrän du hamnade i respirator. Jag och Eva var till dig på nyårsafton innan du hamnade i respirator. Det sista du sa innan jag gick var att du älskar mig. Jag hoppas att du kommer kunna säga det igen för jag älskar att höra dig säga det. Nyårsnatten vart det inte mycket sömn alls för det första så hade Moa fått magsjuka och sen en stund efter tolvslaget ringde Eva och berättade att du var sämre och kanske inte skulle klara natten. Jag har aldrig varit så rädd tidigare. Hur skulle jag klara av att förlora dig. Det har ju varit du och jag hela mitt vuxna liv.


Tidigt på morgon kom Eva och Leif för att hämta mig och Moa. Det enda jag kunde tänka på då var om jag skulle hinna se dig innan det var försent. Elin kom och det gjorde även din mormor. Jag tror att vi alla trodde att det var slutet.

Sen på natten fick du flyga ner till Karolinska och Ecmo-enheten. Det var din enda chans och jag hemskt glad att vi tog den. Vi åkte ner till Stockholm allihop på morgonen. Jens och Ingrid tog med sig Elin och din mormor i sin bil. Jag och Moa åkte med Eva och Leif. Moa tittade på sina ponnyhästar hela resan. Jag fick en massa sms på vägen ner från folk som tänkte på oss och höll sina tummar. Alla ville att jag skulle uppdatera hur du mådde när vi hade fått träffa dig. När vi kom fram och fick träffa dig så fick vi veta att resan gått bra och du var inkopplad på maskinen. Du hade varit vaken en stund berättade dom och det var helt fantastiskt att få höra.

Vi åkte sen till Elins lägenhet där alla utom Leif sov. Han tillbringade natten hos Jens och Ingrid.
Natten var ganska jobbig Moa fick hög feber så när morgonen kom beslutade jag mig för att Moa behövde sin mamma mest då så jag stannade kvar med Moa när dom andra åkte till dig. Moa fick alvedon och sen försvann febern så på eftermiddagen var hon så pass pigg att jag kunde åka till dig. Vi träffade läkaren som visade oss röntgenbilder och visade oss hur dina värden förändrats. Han var väldigt positiv och tror att det här kommer bli bra.

Natten tillbringade vi på samma sätt och denna natt hade Moa hosta så det var svårt att sova. Efter frukost och när vi packat färdigt åkte vi till dig igen. Var in till dig och dina värden hade blivit ännu bättre. När dom skulle vända dig så tog jag, Moa, Leif och din mormor och åkte hemåt. Nu kändes allt lättare. När Moa och jag kom hem dröjde det inte länge innan det blev strömavbrott


Jag vet att allt inte är över än vad som helst kan hända men jag hoppas verkligen att du blir bra och kommer hem till oss. Vi behöver dig. Jag kan inte föreställa mig ett liv utan dig. Jag älskar dig.



Nu får Elin fortsätta berätta hur allt går.

måndag 3 januari 2011

bästa storebror

Även om profilen för bloggen är Rosis kommer jag att tjuvlåna den ibland för att berätta lite om hur du har det, och allt som sker...

Så tänkte börja med att berätta lite mer om de senaste dagarna.. så får Rosi fylla på med ännu mer..

Får väl börja med att säga TACK för en fantastisk jul, du kändes så pigg och jag är så glad att vi alla fick vara samlande.. det kanske är därför det hela känns så overkligt..

Du började bli dålig (eller var väl egentligen aldrig bra) på annandagen, men det tog lite tid att inse allvaret och på torsdagen blev det ambulans in till akuten och då blev du inlagd på intensiven. På nyårsafton blev du nedsövd i respirator och iaf jag hade uppfattat det som att det var för att du skulle få vila.. men på natten blev läget kritiskt och mamma och pappa satt på sjukhuset och vakade vid din sida... själv satte jag mig på tåget så fort mamma hade ringt, den längsta resan i mitt liv.. jag var så rädd att jag inte skulle hinna fram.
Vi fick veta att du behövde få komma ner till Karolinska och Ecmo- enheten, men att vädret hindrade dig från att få flygas ner.. så nu var det en kamp mot klockan.
Vi fick på kvällen veta att det skulle bli Karolinska ändå, med hopp om "ett sista halmstrå".. nu kunde vi bara hoppas..

De ringde två gånger under natten, och när morgonen kom gjorde vi oss klara för att resa mot Stockholm. Mamma, pappa, Rosi och Moa i saaben och jag och mormor fick åka med Jens och Ingrid. Moa kollade på film nästan hela resan!!

Väl framme fick vi äntligen träffa dig, vi fick höra att resan hade gått bra, att du var inkopplad och att du till och med hade varit vaken en sväng.. något vi tyckte var fantastiskt!
Vi var där några timmar och åkte sedan till Skanstull för att försöka sova lite under natten.. 5 pers i min lilla lägenhet (pappa sover hos Jens och Ingrid) - men finns det hjärterum!!

När vi vaknade morgonfixade vi lite och åkte sedan till dig igen. Jag och pappa hann komma in och säga hej på morgonen innan de skulle tvätta dig och vi fick gå för att vänta vid biblioteket. Under dagen krånglade det lite för flickan brevid dig, så jag fick komma in som hastigast för att säga att vi åkte hem en sväng för att försöka äta och hämta Rosi, vi åkte tillbaka igen på eftermiddagen och jag, pappa och Rosi fick då sätta oss ner med läkaren som visade röntgenbilder och massa siffror på hur dina värden förändrats.. Han är otroligt POSITIV och ger oss förhoppningar om att vi ska få dig piggare snart!! Du ligger inte längre sövd, nu enbart bedövad, men när man pratar med dig så reagerar du!!

Nu ska vi strax göra kväll igen och ser fram emot en dag med dig imorgon igen..

Jag ÄLSKAR dig storebror <3

Älskade Lars

Här sitter vi nu, i lägenheten i Skanstull och har precis kommit hem från att ha besökt dig..
Vi har skapat denna bloggen för din skull, för att tala om för dig hur mycket vi älskar dig, följa dina framsteg och hålla nära och kära uppdaterade.


På länken nedan kan ni läsa om avdelningen som Lars ligger på;

http://www.karolinska.se/AstridLindgrensBarnsjukhus/Barn-och-ungdom/Kliniker--enheter/ECMO-centrum/